Smart Home

Internet of thingsРазработването на Smart Home решения се базира върху концепцията за Internet of Things (или интернет на нещата). Тази високотехнологична платформа се стреми да обедини всички устройства, системи и услуги в едно цяло. Целта е посредством ползването на информационните технологии да се постигне максимална ефективност и комфорт на заобикалящата ни среда. В момента употребата на високите технологии в голяма част от домовете е силно ограничена (най-често до системата за развлечение, когато има такава).

Няма истинска причина нещата да останат такива и бъдещето принадлежи на Smart Home. По същество Smart Home решението е система за автоматизация, която чрез комбинация от софтуер и хардуер осъществява контрол върху всички важни параметри и функции на едно жилище, офис, сграда. Напълно погрешна е представата, че тази система е скъпоструващ и излишен лукс. Трите компонента, които характеризират Smart Home, са комфорт, сигурност и енергийна ефективност. Освен удобство системата гарантира сигурността по един много по-ефикасен от класическите методи начин и най-вече намалява осезаемо енергопотреблението.

Доказано е, че интегрирайки такава система, ще можете да намалите с до 20% разходите си за енергия. Smart Home е блестящ пример за това как технологиите могат да ни помогнат да заживеем в хармония с природата, като пестим нейните ресурси. Всичко казано дотук нямаше да има никакво значение, ако тази технология беше твърде скъпа. Благодарение на своите партньори „Адванс Секюрити Сълюшън“ е в състояние да предложи широк спектър от продукти, отговарящи точно на нуждите на клиента, без да прави компромиси по отношение на качество и надеждност. Системата е модулна и изключително гъвкава и може да бъде стартирана с начален пакет, докато клиентът се увери в нейната ефикасност.

Нашата цел е да дадем на всеки достъп до бъдещето сега!

АСС партнира с някои от най-утвърдените компании в областта на сградната автоматизация, като предлага пълен спектър от устройства и решения.

asoni
benext
crestron
fibaro
goap
jeedom
mios
netic
nodon
vera

Интегрирайки Smart home, потребителят ще получи комфорт, енергийна ефективност, контрол и сигурност. Системата дава възможност за управление на отоплението, климатизацията и вентилацията, осветеността, всички електроуреди и А/В системи, осъществява контрола на достъп и сигурност.

Условно тази система може да бъде разделена на следните компоненти.

Комфорт и контрол

smarthome control

Главният контролер е в основата на всяка система за сградна автоматизация. Той осъществява връзката между потребителя и обекта, който бива управляван посредством софтуерен интерфейс. Контролерът свързва безжично всички датчици и устройства в системата и на база информацията от тях, на база предварително зададени сценарии и спрямо моментните нужди на клиента, управлява дома, офиса или цялата сграда по възможно най-ефективния начин.

Сценариите, с които се автоматизира работата на Smart home, потребителят задава предварително съгласно своите предпочитания и нужди, като има възможност и за пряк контрол в реално време – като се управлява всеки един елемент от системата посредством защитена интернет връзка. За тази цел може да бъде използвано всяко мобилно устройство (Андроид, iOS), свързано в глобалната мрежа, заедно с безплатен за употреба софтуер. Потребителският интерфейс е опростен и удобен за работа и позволява свободно модифициране и надграждане на функциите на системата. За локално управление могат да бъдат използвани и многофункционални, програмируеми дистанционни управления.

Инсталацията на главния контролер е в няколко лесни стъпки, които не са свързани с реконструкция на управлявания обект. Чрез него получавате единна система за автоматизация и пълен контрол на температурата, осветеността, системите за развлечение и всички електроуреди, посредством централизирано управление. Можете да поемете пълен контрол веднага!

Сигурност

Сигурността се постига чрез интегрирани в системата високотехнологични магнитно управляеми контакти, обемни датчици, датчици за влага и дим, цифрови камери за наблюдение, контрол на входни и гаражни врати. Домът ви наистина може да се превърне във вашата крепост!

smarthome_security
smarthome_eco2

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност се постига посредством използването на управляеми, програмируеми и димиращи контакти и релета за всички електрически консуматори и управляеми електрически вентили за водните системи. Системата разполага със сензори за температура, осветеност и влажност и взима интелигентни решения, съгласувани с данните от тях и вашите желания. Вградени функции за отчитане на консумираната мощност позволяват мониторинг в реално време и отчетност за зададени периоди. С тези методи се постига реално намаляване на консумираната енергия с до 20 процента.

За контакти

бул. Симеоновско шосе 24, ет. 4, ап. 21,
1700 Sofia, Bulgaria
Телефон: +359 88 584 3700
office@advancesolutions.bg
Адванс Секюрити Сълюшън е вашият надежден партньор в областта на високите технологии. Нашите продукти ви дават достъп до най-добрите решения за постигане на контрол, удобство и максимална ефективност на жизнената среда.
© 2015 Advance Security Solution
Website by: Hlebarov.com