Естествена осветеност

Solarspot-bright-and-cloudy-web

Solarspot image

Използването на светлинни тунели или светловоди е отлично решение за въвеждане на светлина в помещения с ниска или лоша осветеност и  в бъдеще ще става все по-актуално. Преследвайки целите за изграждане на енергоефективни и екологични сгради, светловодите за слънчева светлина са един от най-добрите възможни начини за намаляване разходите на електрическа енергия, като в същото време увеличават комфорта и предоставят здравословни условия в обитаемите помещения.

Чрез системите за въвеждане на естествената светлина на потребителите се предоставя възможност да се възползват от неизчерпаемата енергия на слънцето, която е най-благодатният източник на решения за енергийна и ресурсна ефективност.
Връзката на човека с дневната светлина е естествена необходимост. Водени от желанието да се осигури висококачествена осветеност във всякакъв тип помещения, фирма Адванс работи с водещатa фирма в този бранш – SOLARSPOT.

Доказано е, че недостатъчното количество дневна светлина в обитавани от хората помещения, влияе на настроението, самочувствието и работоспособността и понякога може да доведе до дисбаланс в човешкия организъм. Лишаването от естествена светлина за продължително време или недостатъчното количество може да доведе до депресия, а ултравиолетовото излъчване на светлината е необходимо за синтеза на витамин D в човешкия организъм. Излагане на естествена светлина значително подобрява съня като го прави по-здрав и продължителен. Освен на съня излагането на светлина може да помогне за подобряването както на настроението, така и на когнитивните функции.

Изкуствената светлина не може напълно да замени естествената, затова е необходимо възстановяване на баланса между тях, който за съжаление през последните години с развитието в областта на светлинните източници и осветителни тела е силно нарушен.
Въвеждането на естествената светлина в помещенията ще направи повече от това да намали комуналните сметки и въглеродните емисии. Това ще доведе до дългосрочни ползи за хората, като същевременно ще икономисва много средства както от енергия, така и от поддръжка.

17875645

Solarspot image

for uploadSolarspot image

Елементи на системата

  1. оптичен купол
  2. рефлектор
  3. светлоотражателна тръба
  4. разсейвател

За контакти

бул. Симеоновско шосе 24, ет. 4, ап. 21,
1700 Sofia, Bulgaria
Телефон: +359 88 584 3700
office@advancesolutions.bg
Адванс Секюрити Сълюшън е вашият надежден партньор в областта на високите технологии. Нашите продукти ви дават достъп до най-добрите решения за постигане на контрол, удобство и максимална ефективност на жизнената среда.
© 2015 Advance Security Solution
Website by: Hlebarov.com